İnstagram Hikaye Arşivde Gözükmüyor

Instagram; kullanıcı oturumları oluşturan kişiler tarafından paylaşım sağlama platformu olarak ifade edilebilir. Ayrıca, yapılan paylaşımlar kendi içerisinde; ana akış paylaşımları, hikaye paylaşımları olarak iki ayrı gruba alınabilir. Hikaye paylaşımları, paylaşım içeriğinin süresi dolmuş olsa dahi kullanıcının kendi arşivinde yer alarak; kullanım sağlayan kişinin bizzat giriş yapması halinde görülecek olan içeriklerdir. Ancak bazı durumlarda İnstagram hikaye arşivde gözükmüyor durumunun ortaya çıkması mümkündür. Bu nedenle, konu hakkında; hikayelerin neden arşivde görülmediğini, hikayelerin arşivde görünmesi için neler yapılabileceğini, bu sorunun ne sıklıkla yaşanabileceğini bilmek gerekir.

İnstagram Hikaye Arşivde Gözükmeme Nedenleri Nelerdir?

Kullanılmakta olan İnstagram hesabında paylaşımı sağlanan içerikler, bazı durumlar söz konusu olduğu zaman arşivde görülmez. Bu durumların bilinmesi, yapılması gerekenlerin öğrenilmesi kadar önemlidir.

Bununla beraber, hikayelerin arşivde gözükmeme nedenleri başlıca şu şekildedir:

  1. Hikaye paylaşımı olarak, belirli bir kitleye veya kullanıcıların her birinin göreceği şekilde paylaşımı yapılan içerikler söz konusu olabilir. Bu içeriklere verilmiş olan tepkiler, toplum tarafından yasaklanan alana girişin olması halinde kullanılan sosyal medya platformu içeriği kaldırır. Bu durumda da paylaşımı sağlanan hikaye, arşiv alanında görülmez.
  2. Hikaye paylaşımlarının diğer insanların akış sayfalarında kalma süresi tam olarak yirmi dört saattir. Yirmi dört saat sonra ana akış sayfasından doğrudan kalkacak olan içerikler, belirlenen süreden daha önce yapılan müdahaleler sonucunda kendisini yok eder. Sonuç olarak da arşivde görülmez.
  3. Bazı kullanıcılar hikaye paylaşımlarını sağladıktan hemen sonra hesaplarını bir süreliğine kapatmak isteyebilir. Bu işlem gerçekleştikten sonra kişi, yeniden hesabını aktif hale getirdiği zaman paylaşım sağladığı hikayesinin kaybolmuş olduğunu görebilir. Belirtilen durumda soruna neden olan durum, hikaye içeriğine yirmi dört saat olacak şekilde zaman tanınmadan paylaşımın önlenmiş olmasıdır.

Bu gibi durumlarda İnstagram hikaye arşivde gözükmüyor dönütü verilebilir.

İnstagram Hikaye Arşivde Nasıl Gözükür?

Kullanılmakta olan İnstagram hesabında paylaşılan hikaye içerikleri; kullanım sağlayan kişi tarafından önem verilen, sosyal medya platformu üzerinde kayıt altında tutulmak istenen, kişinin değer verdiği içerik paylaşımları olabilir. Bu nedenle de İnstagram hikaye arşivde gözükmüyor durumu can sıkıcı bir hal olacaktır. Paylaşılan içeriklerin arşivde kayıtlı olarak bulundurulması, süresiz olarak korunmasını sağlamak amacıyla yapılması gerekenleri uygulayarak sorunun önüne geçmek ise oldukça mümkündür.

Bununla beraber, hikayelerin arşivde görünür olarak bulunmasını sağlamak için yapılması gerekenler şu şekildedir:

  1. Paylaşım sağlanan içeriklerin; İnstagram sosyal medya platformu tarafından yasaklanan bir içerik olmadığına emin olmak
  2. Kullanıcıların göreceği içeriklerin; devlet büyüklerine, kişilere, bazı gruplara ve genel olarak toplum düzenine aykırı olmadığına emin olmak
  3. Paylaşımı sağlanan içeriğin, içerik için belirlenmiş olan yirmi dört saatlik süreden önce kaldırılmadığına emin olmak
  4. İçerik paylaşımından hemen sonra hesabın dondurulmasını yapmayı düşünmemek

Gibi durumlara dikkat edildiği zaman, İnstagram hikaye arşivde gözükmüyor sorunu yaşanmayacaktır. Ayrıca, bu tür durumlar söz konusu olduğu zaman arşiv kısmına veya paylaşım alanına girilerek içeriğin kopyalanması sağlanabilir.

İnstagram Hikaye Arşivde Görünmüyor Sorunu Ne Sıklıkta Yaşanır?

İnstagram kullanıcıları tarafından merak edilen bir diğer konu da, hikayelerin arşivde görünmeme sorununun ne sıklıkla yaşanacak olduğu sorusudur. Bu durumda ilk olarak bilinmesi gerekir ki, hikayelerin arşivde ne sıklıkta görünmeyecek olduğunu bilmek söz konusu olamaz. Ancak; alınması gereken önlemlere dikkat etmek, yapılmaması gerekenleri uygulamaktan kaçınmak ve paylaşım sonrasında hemen hesabın geçici olarak kapatılması sağlanmadıkça da sıkıntı olmayacaktır. Bu durumlara özellikle dikkat edildiği zaman, hikayelerin arşiv kısmında yer aldığı görülecektir.