Reklam Vermek İçin Kullanılan Instagram Yöntemleri

Instagram son yıllarda çok yaygınlaşan sosyal medya platformlarından biridir. Sosyal medya platformları hayatımızın bir parçası haline gelmiştir. Çoğunuz canınız sıkıldığında sosyal medya platformlarına bakıp vakit geçirirsiniz.

 

Çoğu ürünleri sosyal medya sayesinde tanımış ve online platformların size pazarladığı ürünleri kullanıcı yorumlarına bakarak almışsınızdır. Sizlere karşılan bu durumlarla alakalı reklam vermek için kullanılan ınstagram yöntemleri ile ilgili bilgiler sunacağız. Bu bilgileri sunmadan önce kafanızda oluşabilecek soruları çözebilmek ve bilgi vermek adı altında çok sık yaşanan durumlara değinmek istiyoruz.

 

Kullanıcıların Yüksek Oranı Marka Sayfalarını Arıyor

Bu yöntem sizin reklam sunmanız açısın çok önemlidir. Çünkü tanınan markalarla alakalı etiketlemelerde bulunursanız algoritmaya ayak uyduracak ve sayfanız önerilenlerde gözükecektir. Yalnız şuna dikkat etmelisiniz ki alakası olmayan etiketlerden kaçının. Etiket farklı bir şey olup, resim farklı olursa konu birbiriyle çağdaşlaşmayacağından ötürü sayfanız itici gelebilir. Bu yüzden sırf bir markayı etiketlemek için alakasız görseller paylaşmayın. Konular bir bütüne göre hareket etmelidir.

 

Instagram Sayesinde Kullanıcılar Yeni Ürünlerle Tanışıyor

Instagram reklamları sayesinde insanlar farklı ürünlerle tanışıp, o ürünler hakkında araştırmalar yaptıktan sonra o ürünleri satın alma potansiyeli artabiliyor. Çoğunuzun başına dikkat çekici kısa video denk gelmiştir ve o ürünün olduğunu ilk kez duymuşsunuzdur. Ürün hoşuna giderse araştırmalarınızın sonucunda o ürünü satın aldığınız olmuştur. Bu yüzden satış yaparken ürünlerin farklı olması sizin lehinize iyi bir yöntem olacaktır. Çoğu influencer bu yöntemle hem dikkatleri üzerine toplayıp daha çok takipçi kazanırlar, hem de takipçi çokluğundan ürün reklam parasını verenlere daha çok kazandırmaktadırlar.

 

Influencer Ne Demek?

Influencer, çok takipçisi olmasının avantajından faydalanarak firmaların tanıtması istediği ürünlerin tanıtımını, belli ücret karşılığında sayfasında yapan kişilere denir.

 

Instagram Satış Yöntemleri

Instagram bünyesinde satışlar aboneler ve yorumlar yükseldikçe bir anda patlayacaktır. Önemli olan doğru abonelere, doğru ürünü pazarlamak olacaktır.

 

Pazarlama yöntemleri;

 

Görsel yöntem; bu yöntemi kullanırken görsel temiz düzgün ve satılacak ürünün net olması çok önemlidir. Altına kısa bir açıklama ve kişinin dikkatini çekerse ürünün linki paylaşılmalıdır.

Video yöntemi; bu yöntemde 60 saniyelik bir video yapabilirsiniz.

Hikaye yöntemi; bu yöntemde 24 saat olan hikayenizi paylaşırsanız, abonelere ileti gideceğinden daha çok kişi görecektir.

Belli bir ücret ödeyerek ınstagram reklamı verebilirsiniz. Böylece sizi takip etmeyenlerin ana sayfasına düşeceğinden daha çok kitleye ulaşabilirsiniz.

Reklam hesabı oluşturarak, doğru kitleye daha kolay ulaşabilirsiniz.

Instagram Hesabınızı Reklam Hesabı Nasıl Oluşturulur?

Instagram Satış sayfasına reklam hesabı eklemeniz durumunda daha doğru kitleye, kolay bir şekilde ulaştırabilirsiniz.

 

Instagram sayfanızın hesaplar kısmındaki reklam hesabına tıklayınız.

 

Tıkladıktan sonra yeni bir reklam hesabı oluşturun yazan butona tıklayın. Bu şekilde reklam hesabınızı oluşturmuş olup, doğru kitleye ulaşmaya daha çok yaklaşacaksınız.

 

Gönderilerinizin Reklamlarını Oluşturmanız İçin Yapmanız Gerekenler

Reklam hesabı oluşturdunuz ve hangi ürünü doğru kişilere ulaştırmanız gerekmektedir.

 

Bunun için yapmanız gerekenler;

 

Kampanya ismini seçmeniz gerekmektedir.

Satın alma potansiyeline ait müşteri odağını (yaş, cinsiyet, dil vs.)

Reklamın hangi alana ait olduğunu seçin.

Bütçenize uygun reklam ayarını seçip, paranızı yatırın.

İşlemi tamamlayın.

Bahsettiğimiz bilgilerden en önemlisi de müşteri devamlılığı için, ürününüzün kalitesi önem verilmelidir. Şikayetlere, yanlışlık olan ürünlere hızlı yanıt vermek müşteri memnuniyeti açısından en önemli kriterler arasındadır.

 

Bu bahsettiğimiz şekilde ilerlemeye devam ediniz. Böylece doğru kitleye, doğru ürünü pazarlamış olacaksınız. Eğer kitle seçmekte zorlanıyor olursanız, benzer ürünü satan sayfalara göz atın. En çok yorumu fotoğraftan ve isimden anlayacağınız gibi, yaş cinsiyet gibi bilgiler edinebilirsiniz.