Instagramda Reklam Vermenin Sağladığı Avantajları

Reklam vermek ürün ve markaların kendini tanıtması için oldukça önemli. Geçmişten günümüze gelene kadar reklam verilen mecralar kendini yenilemiş ve yeni pazarlar kazanmıştır. Bilinen reklam mecralarının yerini artık sosyal medya organları almıştır. Bunlardan en popüleri ise Instagram’dır. Bu konuda en merak edilen konu ise ınstagramda reklam vermenin sağladığı avantajları ve reklamların sağladığı kazançlardır.

 

Instagram’da Hangi Reklam Daha Avantajlı?

Reklamı yapılan her ürün belli bir hedef kitleye hitap eder. Hedef kitlesi kadın olan bir marka için daha çok makyaj ürünleri ile mutfak gereçleri üzerine yapılan reklamlar daha avantajlıdır. Erkek hedef kitlesi olan bir markanın ise daha çok giyim, spor ve araba alanların da yaptığı reklamlar avantaj kazandırmaktadır.

 

Instagram’da Verilen Avantajlı Reklam Türleri

Instagram’da verilen reklamlarda kendi aralarında türlere ayrılıyor.

 

Bu reklam türlerinden en yaygın olanları ise kısaca şunlardır;

 

En bilinen Instagram reklamı fotoğraflardır.

Diğer bir reklam türevi ise görüntülü ve sesli videolardır.

En popüler reklam türü; ses, fotoğraf ve video şeklinde çekilen ve kaydırma yöntemi kullanılan reklamlardır.

Kaydırma özelliği kullanılan reklamlar markaya veya siteye hızlı erişilmesini sağlar.

 

Instagram Reklamlarından Kazanç Sağlanır Mı?

Instagram belli bir takipçi sayısına ulaşan hesaplara reklam hakkı tanıyor. Bu reklamlardan ciddi gelirler elde ediliyor. Reklamlardan gelen kazançlar tanıtılan ürüne ve markanın popülerliğine göre şekilleniyor. Instagram’ın saniyeler içerisinde geniş kitlelere ulaşması marka ve ürünün en uygun maliyetle tanıtılmasını kolaylaştırmaktadır.

 

Instagram’da Reklam Verirken Nelere Dikkat Edilmeli?

Reklam vermenin belli bir protokolü bulunurken, göz önünde bulundurulması ve dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunuyor.

 

Bu hususlardan bazıları kısaca şunlardır;

 

Öncelikle reklam pazarında diğer markalara nazaran bilinirliğinizin olması şarttır.

Kolay bir şekilde ulaşılabilir olmak önemlidir.

Potansiyel müşteriler için feedback yapılmalıdır.

Markanın application sürümünün olması tercih edilme sebebidir.

 

Instagram’da Reklam Vermenin Sağladığı Avantajları

Instagram reklamlarının diğer reklam mecralarına kıyasla daha yüksek getirisi bulunuyor. Avantajlarından ilki hedeflenen kitleye saniyeler içerisinde ulaşılmasıdır. Marka kimliği için tanınırlığı kolaylaştırır. Diğer mecralarda reklam kuşağı bulunur. Bu kuşak kısıtlı sürelerdir. Fakat Instagram’da reklam için belli bir süre aralığı bulunmaz. Böylelikle marka ne zaman isterse o zaman reklama son verir.