İnstagram Hesabı Nasıl Geri Alınır?

Son dönemlerde artan Instagram hesap çalma olayları kullanıcılar için tehlikeli bir durum, hesaplarımızda yer alan özel yazışmalarımız, fotoğraflarımız casusların ellerine geçmektedir. Çalınan hesaplara ne olacağı ise ele geçiren insanın merhametine kalmış. En kötü ihtimal paylaşımların silinmesi veya hesabın silinmesi olabilir. Fakat Instagram bizi durumda yalnız bırakmıyor, Instagram hesabı çalındı sorununu kolay birkaç adım ile atlatabiliyoruz. Anlatacağım bu adımları uyguladığınızda sizde hesabınıza kavuşmuş olacaksınız.

Instagram Hesabını Geri Almanın Yolları

İlk olarak hesabınızı çalan bir bilgisayar korsanıysa hesabınıza yapacağı ilk iş, kullanıcı adınızı ve hesabın şifresini değiştirmek olacaktır. Bu sebeple şifremi unuttum bölümü ile yeni şifre talep etmeniz bir işe yaramayacaktır. Bu durumda kaldıysanız öncelikle instagrama giriş bölümünde yer alan “Giriş yapmak için yardım al” seçeneğine tıklayın. Kullanıcı adınızın değişmesinden dolayı sizi takip eden bir arkadaşınız aracılığıyla yeni kullanıcı adınızı bulun.

Ardından hesabını bul bölümünden bulduğunuz yeni kullanıcı adınızı arattıktan sonra, e-posta ya da sms yoluyla hesabınıza erişebilirsiniz. Fakat iletişim araçlarına erişiminiz yoksa alt tarafta yer alan “Daha fazla yardıma mı ihtiyacın var” seçeneğine tıklayın. Açılacak sayfada sizden istenilen bilgileri tam doldurun. Bu işlem sonrasında 2-3 iş günü içerisinde Instagram hesabı kurtarabilmeniz için e-postanıza bir bağlantı gönderecektir.

İnstagram Hesabımın Güvenliğini Nasıl Sağlarım?

Bilgisayar hackerlarından hesabınızı korumak için şifrenizi belirlerken kolay tahmin edilebilecek bir şifreden ziyade, internette örnek verilen şifreleme algoritmalarından faydalanarak kendinize özgü, kolay hatırlayabileceğiniz bir şifre hazırlayın. Bunun dışında diğer bir Instagram hesabı koruma yöntemi ise, “İki faktörlü kimlik doğrulama” seçeneğidir. Bu hizmetler sayesinde Instagram hesabım çalındı şikayetiyle karşı karşıya gelmemiş olursunuz.

Instagram, günümüzde popülaritesini hızla arttırmayı başararak sosyal platformlar arasında zirveye ulaşan bir uygulamadır. Bu sebeple Instagram hesaplarına, özellikle yüksek takipçiye sahip sayfalara ilgi giderek yükselmektedir. Kullanıcıların birçoğu yalnızca takipçi sayılarının yüksek oluşundan faydalanarak gelir elde edebiliyor. Durum böyle olunca, özellikle tanınmış Instagram hesapları, bilgisayar korsanlarının hedefi haline gelebilir. Bu sebeple “Instagram Hesabım Çalındı” bildirimleriyle çok sık karşılaşabiliyoruz. O halde, “Instagram Hesabım Çalındı ve giriş yapamıyorum” şikayetinde bulunuyorsanız neler yapmanız gerekiyor? Hesabı geri alma şansımız var mı? İnceleyelim.

Instagram Hesabı Geri Alma İşlemleri

Peki, gelelim hesaba nasıl geri erişim sağlayacağınıza. Yukarıda bahsettiğimiz sorunlardan biriyle karşılaştıktan sonra hesabınız bir hackerin eline geçtiyse ve giriş yapamıyorsanız, aşağıda yer alan yöntemleri uygulayabilirsiniz.

  • İnstagramda yer alan uygulama arayüzünü etkinleştirin. Ardından sizden giriş bilgileriniz istenecektir. Tabii ki çalınan hesapta giriş yapmak mümkün olmayacaktır.
  • İnstagram giriş sayfasında yer alan “Giriş detaylarını unuttun mu? Giriş yapmak için yardım al” kısmına tıklıyoruz.
  • Ardından hesabına eriş penceresi altında “ kullanıcı adı veya e posta kullan” seçeneğini seçin.
  • Hesabınızın kullanıcı adı ya da mail adresi değiştirilmiş olabilir. Bu durumda yapabileceğiniz bir şey yok. En son bildiğiniz kullanıcı adı ya da mail adresinizi yazmanız gerekir.
  • Eğer hesabınız bulunamadı bildirimi almazsanız sorun yok. Fakat bu uyarı gelirse bir tek ipucu verebiliriz. Hesabınızın kullanıcı adı değiştirilmişse, sizi takip eden arkadaşlarınız sayesinde yeni kullanıcı adına erişebilirsiniz. Sizi takip eden kullanıcılar hesabınızın değiştirilmiş yeni kullanıcı adını görebilir. Sizi takip eden arkadaşlarınızdan bu durumda yardım isteyerek yeni kullanıcı adını yine aynı alana yazın.
  • Ardından seçenekler karşınıza gelecektir.
  • Bu seçeneklerden“daha fazla yardıma mı ihtiyacınız var?” yazana tıklayın.
  • Sonrasında size Instagram hesabı doğrulamak için sorular yöneltecektir.

Burada yer alan soruları eksiksiz olarak doldurmaya özen gösterin.

Son olarak formu gönderin 2-3 iş günü içerisinde hesabınıza kayıtlı mail adresine şifre sıfırlama linki gönderilecektir. Linke tıklayarak şifrenizi değiştirip, hesabınıza yeniden erişebilirsiniz.