Instagram Hesabı Dondurma

Instagram, dünya çapında milyonlarca kullanıcıya sahip olan sosyal platformdur ve kullanıcılar Instagram hesabı dondurma hakkında çeşitli araştırmalar yapmaktadır. Instagram hesabını kullanmak istemeyen ya da başka bir hesaba geçmek isteyen kişiler, hesaplarını kısa süreliğine ya da sonsuza kadar dondurmak isterler. Bunun hakkında araştırma yapan kullanıcılar, Instagram hesabı dondurma işleminin zor olduğunu düşünmektedir.

Instagram hesabı dondurma işlemi, sanılanın aksine çok kolay bir işlemdir ve kullanıcılar en fazla bir dakika içerisinde hesaplarını dondurabilmektedir. Instagram hesabını dondurmak isteyen kişiler, hesaplarının ayarlar bölümünden bu işlemi gerçekleştirebilirler. Ancak bu işlem oldukça uzun bir zaman alacaktır. Çünkü kullanıcılar, seçeneklerin nerede olduğunu bir türlü bulamazlar.

Neden Hesap Dondurulur?

Instagram hesabı dondurma oldukça kolay bir işlem olmaktadır ve hesaplarını kullanmak istemeyen kişiler hesaplarını rahatlıkla dondurabilirler. Instagram hesabına sahip olan kullanıcılar birçok farklı nedenden dolayı Instagram hesaplarını dondurmak isterler.

Bu sebepler ise şu şekilde olmaktadır;

  • Kullanıcının gizlilik ile ilgili endişe yaşaması.
  • Kullanıcının başka bir hesaba geçmesi.
  • Kullanıcı kişinin hesap üzerinde zaman kaybetmesi.
  • Kullanıcı kişinin Instagram kullanmak istememesi.

Bu sebeplere sahip olan kişiler, Instagram hesaplarını rahat bir şekilde dondurabilirler. Ayrıca hesaplarını donduran kişiler yakın bir zamanda tekrardan hesaplarını aktif edebilirler.

Dondurulan Hesabı Açıp Tekrar Dondurma

Instagram kullanıcıları, hesaplarını dondurup tekrardan açabilirler. Instagram tarafından kullanıcılara sunulmuş olan en büyük hak bu şekilde olmaktadır. Instagram hesaplarını donduran kullanıcılar, hesaplarını tekrardan aktif edip, yine dondurma işlemi yapabilirler. Ancak hesaplarını dondurup tekrardan açmış olan kişiler, yeniden dondurmak için en az 7 gün beklemelidir. 7 gün içerisinde tekrardan hesap dondurma işlemi yapılamaz.

Instagram Hesap Dondurma İşlemi

Instagram hesaplarını dondurmak isteyen kişilerin izlemesi geren 2 yol vardır. Bu yollardan birisini seçen kullanıcılar, hesaplarını rahat bir şekilde dondurabilirler. 1. yol; Instagram üzerinden dondurma adımları uygulamaktır. 2. yol ise kısa yoldan, link yardımı ile dondurma ekranına ulaşmaktadır.

1. yoldan hesap dondurma şu şekilde yapılmaktadır;

  • Hesaba, mobil veya internet tarayıcısı ile giriş yapılır. (Uygulama üzerinden hesap dondurulmaz.)
  • Sağ üst kısımda bulunan simgeye dokunarak, profili düzenle seçilir.
  • Ekrandan aşağıya inilerek, ‘hesabı neden kapatıyorsun?’ sorusuna yanıt verilir.
  • Şifre tekrar girilir ve ‘Hesabı geçici kapat’ seçeneğine tıklanır.

Bu işlemler uygulandıktan sonra sistemden çıkış otomatik olarak yapılır. Böylelikle, Instagram hesabı dondurulmuş olur ve kısa bir zaman sonra tekrar aktif edilebilir.

Bu işlemi uygulamak yerine kısa yol olan 2. yolu tercih eden kişilerin yapması gereken işlemlerse son derece kolaydır. Kişiler, ‘İnstagram geçici kapatma.’ linkine erişerek linke tıklar. Direkt Instagram hesap dondurma sayfasına atama yapılır ve hesabı kapatma seçenekleri seçilir. Böylelikle kısa süre içerisinde Instagram hesabı kapatılmış olur.

Dondurulan Hesabı Kimler Görebilir?

Hesabını dondurmuş olan kullanıcılar, hesaplarına erişimler hakkında çeşitli soruları merak etmektedir. Kullanıcılar ilk başta, ‘Hesabımı kimler görür?’ sorusunu merak etmektedir. Bu sorunun genel cevabı ‘Hiç kimse’ şeklinde olarak verilmektedir. Dondurulan hesaplara, Instagram kullanıcıları hiçbir şekilde erişim sağlayamaz ve hesabı göremezler. Ancak kullanıcı tarafından hesap tekrar açılırsa, diğer kullanıcılar hesaba erişim sağlayarak paylaşımları görebilirler.

Ayrıca Instagram hesaplarını donduran kullanıcıların daha önce yapmış oldukları paylaşımlara hiçbir şekilde zarar gelmez. Yapılan paylaşımlar hesap ile birlikte dondurulur ve erişime kapatılır. Hesap tekrardan aktif edilmeye başlandığında ise yapılan tüm paylaşımlarda aktif olur ve diğer kullanıcılar bu paylaşımlara erişim sağlayabilirler. Hesap dondurma işlemi oldukça kolay ve güvenli bir işlem olduğu için birçok kullanıcı tarafından sık sık yapılmaktadır