Instagram Çekiliş

Sosyal medya kullanımının artması sayesinde sosyal medyanın işlevi daha çok artıyor. Birçok konuda sosyal medyada sayesinde bilgi ya da fikir sahibi olabiliyor. Özellikle Instagram kullanımının bu denli yaygın olması pek çok alanda ınstagramın kullanılmasını ya da tercih edilmesini sağlıyor. Instagram sayfasını büyütmek ve daha geniş kitlelere hitap etmek her Instagram kullanıcısının hayali olan bir şeydir. Instagram sayfanızı büyütmenin en çok tercih edilen yolu ise Instagram çekiliş olarak biliniyor. Instagramda yapılan çekilişler sayesinde birçok ınstagram kullanıcısı daha geniş kitlelere ulaşma imkanı yakalıyor. Eğer sosyal medyada daha fazla kişiye hitap etmeyi hedefliyorsanız bunun en çok tercih edilen şekli çekilişlere katılım sağlamak ya da sponsor olmaktır. Çekiliş yaparken çok sayıda takipçiye ulaşma gibi bir isteğiniz varsa bunu kısmen sağlamanız oldukça kolaydır.

Instagram Çekilişi Nedir?

Sosyal medya kullanımının artması sosyal medyada yapılan etkinlikleri doğal olarak arttırıyor. Buna en iyi örneklerden biri olarak ınstagramın çekiliş yapması gösterilebilir. Instagramda yapılan çekilişlerin temel amacı çekilişi yapan kişilerin takipçi ve beğeni sayılarını arttırmak oluyor. Eğer sizde ınstagram çekiliş yapıp takipçi ve beğeni sayınızı arttırmak isterseniz bunu kısa süreliğine de olsa çekiliş sayesinde daha kolay şekilde yapabilirsiniz. Instagramda çekiliş yapmanız belli bir takipçi sayısına sahip olmanız gerekmiyor. Ancak yeni açılan ve az sayıda takipçiye sahip bir hesabın çekilişine katılımda doğal olarak oldukça az oluyor.

Bu nedenle çok takipçili hesapların yaptığı çekilişlere ücretli ya da ücretsiz olarak sponsor olmanız halinde takipçi ve beğeni sayılarınızda artıyor. Instagramda çekiliş yapan sayfaların belli başlı ürünleri hediye etmesi gerekmiyor. Sayfanızın temasına bağlı kalarak yapacağınız çekilişlerin sayfanıza olumlu geri dönüşleri mutlaka oluyor. Bu konuyu örneklendirmek gerekirse doğal ürünler satan bir firmanın en çok tercih edilen ürünlerini çekiliş yoluyla hediye etmesi doğal olarak takipçi sayınızın artmasına yardımcı oluyor. Ayrıca çekiliş şartlarını da çekilişi yapan sayfa ve sponsorlar belirlediği için takipçi sayınızın artması dışında daha pek çok konuda oldukça kısa sürede olumlu geri dönüşler alabilirsiniz.

Instagramda Çekiliş Nasıl Yapılır?

Instagram sayfasını büyütmek isteyen herkesin ilk tercih ettiği şey çekiliş yapmak oluyor. Instagram sayfanızı büyütmek ve çok fazla takip edilen sayfalar arasında olmak istemeniz gayet normal bir şeydir. Sizde Instagram çekiliş sayesinde sayfanızı büyütmek isterseniz ilk olarak bunu nasıl yapmanız gerektiğini bilmelisiniz. Instagramda çekiliş yapmanın her ne kadar görünmeyen kuralları olsa da belli başlı dikkat edilmesi gereken şey bulunuyor. Instagram çekilişine sponsor olarak katılmak isterseniz belli bir ücret karşılığında Instagram sayfaları ile anlaşabilirsiniz. Ancak ortak bir çekilişte organize edebilirsiniz. Ayrıca ınstagramda yapılan çekilişlerin belli bir zaman aralığı olduğu için çekiliş yapılan dönemde takipçi sayınız ve beğenileriniz artmaya devam eder. Ancak çekiliş sona erdikten sonra takipçi kaybetmek istemiyorsanız etkileşiminizi arttırmanızda yarar vardır.

Çekilişte Verilen Hediyeler

Her Instagram çekiliş uygulamasında birtakım hediyeler vaad ediliyor. Elbette Instagram kullanıcıları da verilecek olan hediyeleri kazanmak için çekilişlere dahil oluyor.

Instagram çekilişlerinde en çok verilen hediyeler şunlardır:

  • Teknolojik aletler
  • Kitaplar
  • Özel tasarım ürünler
  • Giyim ürünleri
  • Kırtasiye malzemeleri
  • Mutfak ürünleri
  • Yiyecek ve içecekler

Instagramda yapılan çekilişlerde genel olarak verilecek hediyeler arasında bu tarz ürünler yer alıyor. Aslında bu ürünlerin belirlenmesinde sayfanın teması ve takipçilerin istekleri belirleyici oluyor. Eğer sizde ınstagramda yapılan çekilişlere katılarak hem çok sayıda takipçi kazanıp hem de birilerine hediye vermenin mutluluğunu bir arada yaşamanız mümkün oluyor. Bu sayede takipçi sayılarınızı oldukça kısa sürede arttırabilirsiniz.