Instagram Arşivlenen Fotoğraflarlar Nerede?

Instagram kullanıcılarının sık sorduğu sorulardan birisi olan Instagram arşivlenen fotoğraflarlar nerede sorusu, çoğu kullanıcı için kafalarında bir soru işareti olarak gözükmektedir. Silip silmemeye karar veremediğiniz ya da Instagram fotosunun kaybolmasını istemiyorsanız tercih edilecek en iyi yol arşivlemektir. Bu şekilde fotoğraflarınızı tekrar arşivden bularak indirebilir ve tercihinize göre yeniden paylaşabilirsiniz.

Arşiv özelliği gönderilerden ziyade hikayeler için daha yararlı bir seçenektir. Çünkü hikayeler, paylaşıldıktan 24 saat sonra silinmektedir. Ancak eğer hikayelerinizi arşivliyorsanız, 24 saat sonra bile arşivden bulup tekrar paylaşabilir veya cihazınıza indirebilirsiniz. Bu yüzden arşiv seçeneği Instagram kullanıcıları için büyük bir önem teşkil etmektedir.

 

Instagram’da Arşivleme İşlemi Nasıl Yapılır?

Kullanıcıların kafalarında soru işareti bırakan Instagram arşivlenen fotoğraflarlar nerede sorusu bir yana arşivleme işlemi nasıl yapılır sorusunun cevabına gelecek olursak, bu işlem oldukça basit ve bulması kolaydır.

Arşivleme işlemi şu şekilde yapılır:

  • Öncelikle profilinize girmelisiniz.
  • Profilinize girdikten sonra arşivlemek istediğiniz fotoğrafa tıklayın.
  • Fotoğrafınızı arşivlemeye karar verdikten sonra fotoğrafın sağ üstünde bulunan üç noktaya tıklayıp “Arşivle” seçeneğini seçiniz.

Bu adımların sonunda gönderiniz arşivlenmiş olacaktır.

Instagram’da Arşivlenmiş Olan Gönderiler Veya Hikayeler Nasıl Bulunur?

Instagram’da arşivlenmiş gönderiler veya Instagram arşivlenen fotoğraflarlar nerede sorusunun cevabını ise şu şekilde maddeleyerek sıralayabiliriz.

  • Instagram profilinize giriniz.
  • Daha sonra profilinizin sağ üst köşesinde yer alan alt alta üç çizgi işaretine tıklayınız.
  • Bu işlemden sonra bir menü açılacak, çıkan menüde saat sembolü olan “Arşiv” seçeneğini seçiniz.
  • Son olarak iki çeşit arşiv şekli bulunmaktadır. İstediğiniz arşiv seçeneğini görüntülemek için, “Hikayeler Arşivi” veya “Gönderi Arşivi” olarak değiştirebilirsiniz.

Ve işlem bu kadar, artık arşivinizi nasıl bulacağınızı biliyorsunuz.

Instagram’da Daha Önce Arşivlenen Gönderi Nasıl Geri Getirilir?

Instagram arşivlenen fotoğraflarlar nerede sorusunun cevabına benzer bir soru de arşivlenen gönderinin nasıl geri getirileceği sorusudur. Çünkü arşivlenen fotoğrafı geri getirmek için de arşivlediğiniz yere girmek gerekmektedir. Bunun için şu adım izlenebilir:

Bu da oldukça basit ve kolay bir işlemdir. Instagram uygulamasına girip profilinizi açınız. Daha sonrasında sağ üst köşede bulunan alt alta üç çizgi işaretine tıklayınız. Karşınıza çıkan menüde yer alan, üstünde ok ve saat işareti olan sembollü Arşiv seçeneğine tıklayınız. Tıkladıktan sonra geri getirmek istediğiniz gönderiyi veya hikayeyi üst bölmeden değiştirerek bulunuz. Bulduktan sonra gönderinizi açın ve alt alta bulunan üç nokta sembolüne tıklayın. Daha sonra “Profilde Göster” seçeneğine tıklayınız. İşleminiz bu kadar. Artık arşivlediğiniz fotoğrafınız tekrar profilinize yer almaktadır. Gönderi değil de hikayeyi paylaşmak istiyorsanız da üst bölmedeki “Hikayeler Arşivi” seçeneğine tıklayarak tüm hikaye arşivinizi görebilirsiniz. Hikayenizi seçtikten sonra gönderi olarak paylaşabilir veya bunu cihazınıza kaydedebilirsiniz.

Instagram’da Arşiv Seçeneği Ne İşe Yarar/Nasıl Kullanılır?

Instagram’da uzun süredir bulunmayan ancak daha sonrasında çeşitli güncellemeler ile telefonlarımıza gelen arşiv seçeneği oldukça kullanışlı bir özellik olarak kullanıcıların ilgisini çekmeyi başardı. Peki, arşiv seçeneği ne işe yaramaktadır?

Arşiv seçeneği, profilinizde gözükmesini istemediğiniz ancak silmeyi de göze alamadığınız gönderileri içinde barındırmaya yarar. Bu şekilde tüm fotoğraf veya gönderilerinizi sadece siz görebilirsiniz.

Bunun dışında arşiv özelliği, hikayeler için de geçerlidir. Hikayeler için arşiv özelliği şu şekildedir: paylaştığınız hikaye 24 saatin sonunda kaybolacaktır. Ancak sadece sizin görebileceğiniz şekilde arşiv kısmına girerek paylaştığınız eski hikayeleri burada burabilirsiniz. Bunun için üstteki yazılarda da anlatıldığı üzere, arşive girerek “hikayeler arşivi” kısmından erişebilirsiniz.